Wat doet Fulfilnetic?

Herken jij jezelf in een van de volgende punten: Je e-commerce bedrijf groeit hard en je hebt geen tijd om alle pakketten op tijd af te leveren, jouw voorraad is een groot zooitje, of je hebt geen plek om jouw voorraad thuis te stallen. Wanneer jouw antwoord ja is, dan is een samenwerking met Fulfilnetic zeker iets voor jou!

Fulfilnetic houdt zich bezig met het complete proces rondom het verwerken en afhandelen van orders vanuit jouw webshop. Wij verzorgen de gehele logistiek, vanaf het moment dat jouw klant op de knop ‘bestellen’ drukt tot aan de verzending en levering. Door jouw logistieke proces uit handen te geven weet je zeker dat je jouw klanten de beste ervaring geeft en heb je meer tijd om aan je bedrijf te werken.

Wat zijn de voordelen van Fulfilnetic?

  • Het zal je veel tijd schelen: Het inpakken en verzenden van pakketten is een tijdrovende klus die je bij ons uit handen kunt geven. Hierdoor kun jij je focussen op veel belangrijkere zaken.
  • Meer opslagruimte = een groter assortiment: Met een opslag in huis, ben je gelimiteerd in wat je wel en niet kunt verkopen. Wanneer je jouw fulfilment bij Fulfilnetic uitbesteed, geef je ook jouw opslag uit handen, waardoor jij een groter assortiment in kunt kopen en kunt verkopen.
  • Meer vrijheid om te doen wat je wilt: Wanneer je een e-commerce website runt, kun je niet zomaar even enkele dagen op vakantie. Met behulp van Fulfilnetic is dit nu geen probleem meer! Wij regelen jouw verzendingen zonder dat jij je er druk om hoeft te maken.
  • Blijf altijd op de hoogte van je voorraadbeheer: Geen onhandige losse blaadjes of excel bestanden met voorraadaantallen meer, door middel van de software van Fulfilnetic blijf jij altijd op de hoogte van jouw voorraad.

In 8 stappen jouw fulfilment uitbesteden

Ben je enthousiast en vraag jij je af hoe ons proces in de praktijk werkt? Wij nemen je mee in ons 8 stappenplan!

#1: Multi-channel fulfilment koppeling

Koppel gemakkelijk met plug & play integraties al je systemen aan ons centrale multi-channel systeem. Wij koppelen de volgende webshops: Bol.com, Amazon, Shopify & Woocommerce.

#2: Ontvangst en opslag goederen

We tellen, controleren en plaatsen de goederen bij ontvangst. Zo is er sprake van een duidelijk overzicht van wat er bij ons binnen is gekomen. Daarbij kiezen we direct voor een ‘slimme’ inslag. Dit is de maximaal efficiënte opslag van de goederen.

#3: Orderverwerking

Het verwerken van de orders is de volgende stap binnen het fulfilment proces. Van de orderpicking in het magazijn tot aan de extra controle voor het inpakken.

#4: Inpakken

Bij de 4e stap gaat Fulfilnetic over tot het inpakken van het pakketje. Als onderdeel van de fulfilment uitbesteden, zorgen we er hier voor dat de juiste verpakkingsmethode aan het precieze product gekoppeld is.

#5: Verzending

De verzending van een pakket omschrijft de laatste fase van het logistieke proces. We geven de verzending door aan de vervoerder DHL, PostNL of Instabox.

#6: Retourlogistiek

Retouren worden altijd behandeld op basis van jouw richtlijnen. Als jij bijvoorbeeld wilt dat we alle “ontvangen” producten per maand voor je verzamelen en het aan het einde van de maand naar je toesturen, dan kan dit. We bespreken dit altijd van tevoren met je en jij kunt hierin zelf aangeven wat we voor je kunnen betekenen.

#7: Voorraadbeheer

Bij Fulfilnetic heb je altijd de beschikking over real-time data in ons fulfilmentportaal. Met onze alles-in-1 tool heb je via een dashboard inzicht in het gehele fulfilmentproces. Het systeem biedt een overzicht van bestellingen/producten/retouren en aanleveringen.

#8: Klantenservice

Is er iets bijzonders aan de hand met een bestelling? Voeg dan handig via het portaal een notitie toe aan je bestelling. Onze medewerkers in het magazijn krijgen hier een melding van. Door de korte lijn kunnen we jouw notities snel en adequaat oppakken. Dit systeem is ook van toepassing voor inkopen en retouren.

Wil jij met ons mee groeien?

Ben jij er klaar voor om de volgende stap in jouw onderneming te zetten? Neem dan nu contact met ons op, wij bespreken graag alle mogelijkheden samen nog even door en beantwoorden eventuele vragen of twijfels die jij hebt!

Neem dan nu contact op!