Wat is fulfilment?

Het fulfilment proces is een term die verwijst naar de totale reeks activiteiten die nodig zijn om een product of dienst te leveren aan een klant. Het begint met het ontvangen van een bestelling en eindigt met de verzending of levering van het product of de dienst aan de klant.

Het doel van het fulfilment proces is om een snelle en efficiënte levering van producten of diensten aan de klant te waarborgen, terwijl tegelijkertijd de kosten laag worden gehouden.

Opslag en inslag

Het proces van levering start bij de aankomst van de producten. Ons team zorgt er nauwgezet voor dat deze producten grondig worden gecontroleerd en uitgepakt. Na de inspectie en het tellen van de producten wordt de voorraad opgeslagen in onze beveiligde opslagruimte. Je kunt de status van de aanvoer gemakkelijk volgen via ons platform. Daarnaast wordt de voorraad op tijd aangeleverd aan al jouw verkoopplatformen.

Orderverwerking

Wanneer een bestelling geplaatst wordt op één van de verkoopkanalen waar jij actief bent, verschijnt deze direct in ons platform. Ons team, in samenwerking met AutoStore en de inpakmachine, start onmiddellijk met de verzending van de order om zo snel mogelijk af te handelen. In het platform kun je altijd de status van elke bestelling volgen.

Verzending

Bij ons worden de bestellingen met de grootste zorg ingepakt. Wij streven ernaar het pakket zo compact mogelijk te maken en gebruiken daarbij milieuvriendelijke opvul- en verpakkingsmaterialen, zodat de producten onbeschadigd bij de klant terechtkomen. Ook houden wij de klant op de hoogte door middel van persoonlijke e-mails over de track & trace van de bestelling.

Retourverwerking

Met onze aansluitingen bij de verkoopplatformen waar jij actief bent, is het voor de klant makkelijk om producten terug te sturen. Ons magazijn inspecteert de geretourneerde producten op basis van jouw retourbeleid. Alle informatie over retourzendingen is gemakkelijk te vinden in ons systeem.

De voordelen van fulfilment uitbesteden

Meer tijd om te focussen op belangrijke zaken

1

Meer tijd om te focussen op belangrijke zaken Wanneer bedrijven hun fulfilment uitbesteden, kunnen ze zich meer richten op belangrijke zaken zoals marketing, verkoop en productontwikkeling. Dit betekent dat ze meer tijd krijgen om zich te concentreren op de kernactiviteiten van hun bedrijf en daardoor efficiënter kunnen werken.

Lagere kosten met een cut-off van 23:59

2

In plaats van te investeren in opslagruimte, verzendmateriaal, verzendsoftware en arbeidskrachten, kunnen bedrijven deze kosten verminderen door ze uit te besteden aan een fulfilmentbedrijf. Dit betekent dat bedrijven minder kosten maken en meer winst kunnen realiseren.

Verbetering van de klanttevredenheid

3

Door het uitbesteden van fulfilment krijgen bedrijven toegang tot geavanceerde verzend- en logistieke systemen. Hierdoor kunnen ze sneller en efficiënter bestellingen verzenden en de klanttevredenheid verhogen.

Verhoogde flexibiliteit

4

Een externe fulfilmentpartner heeft meestal meerdere opslaglocaties en is daardoor in staat om producten snel en efficiënt te verzenden naar elke locatie. Hierdoor kunnen bedrijven hun bereik vergroten en snel reageren op veranderingen in de marktvraag.

Verhoogde expertise

5

Fulfilmentbedrijven hebben veel ervaring en kennis op het gebied van logistiek en verzending. Door fulfilment uit te besteden, krijgen bedrijven toegang tot deze expertise en kunnen ze sneller opschalen.

Wil jij samen groeien?

Ons team staat voor je klaar!

Chat op WhatsApp

Maak je bedrijf schaalbaar met uitbesteden van fulfillment

Vraag een offerte aan